Nyheter

ETTELVA Arkitekter vinner markanvisningstävling i Uppsala

Rosendal_1

Tillsammans med Lindbäcks vinner ETTELVA Arkitekter markanvisningstävlingen för kvarter A i Rosendals tredje etapp.

Rosendal_2

Det vinnande konceptet Sämja är inspirerat av skogen och speglar sig både arkitektoniskt och i vardagslivet för de boende. Visionen är att skapa en inkluderande plats där unika individer med olika förutsättningar skapar en gemenskap som grundar sig i trygghet, stolthet över sitt hem och innovativa lösningar som främjar både en hållbar livsstil och kamratskap.

- Både kvarterens utformning och planlösningarna är nydanande. Därför är det särskilt roligt att just det här förslaget har vunnit, säger Anita Hansson, handläggande arkitekt på ETTELVA Arkitekter.

Rosendal_3

Uppsala expanderar snabbt. Rosendal är en helt ny stadsdel i närhet till Uppsala centrum som nu växer fram. Området ska innehålla en blandning av funktioner med bostäder, handel, service, universitetsknuten verksamhet och närhet till grönområden. Stadsdelen beräknas inrymma ca 5 000 lägenheter när den är färdigställd. Ett ledord för utvecklingen av Rosendal är mångfald och stadsdelen ska präglas av småskalighet och kreativitet.

-  Att få vara med och bygga framtidens stad i trä tillsammans med Lindbäcks är fantastiskt inspirerande, säger Johan Roos, ansvarig för Bostad på ETTELVA Arkitekter.