Blogg

ETTELVA på studiebesök i Polen

BOX HEDGE_03

I slutet av oktober åkte fyra entusiastiska medarbetare från team Automotive på ETTELVA till Polen för att besöka en ny bilanläggning i Wroclaw. Syftet med resan var att se hur anläggningarna anpassas internationellt.

Medarbetare från Team Marek och Jaguar Land Rover mötte upp oss på måndagsmorgonen. En biltur igenom ett höstvackert Tjeckien och Polen klarades av på ungefär fyra timmar och vi anlände lagom till en privat rundvandring av BMW-anläggningen.

2016-10-24 09.36.29

Att få möjligheten att omsätta en Corporate Identity-manual till i princip hundra procent är få förunnat och det var därför intressant att se alla detaljer och lösningar både inne i och utanför byggnaden. Detta gjordes både ur en implementeringssynpunkt, dvs. hur man har omsatt CI-manualen praktiskt, men också ur ett rent produktionstekniskt perspektiv.

Efter en långlunch tillsammans med övriga i det totalt 18 personer starka sällskapet återvände vi till anläggningen, denna gång för att titta på närliggande Jaguar Land Rover. Vissa skillnader mellan Polen och Sverige blev snabbt uppenbara. Materialval, detaljer och rent praktiska saker som hur man sätter fast en fasadpanel till exempel. Det är alltid bra att jämföra andras projekt med egna erfarenheter eftersom man konstant granskar, kritiserar och inspireras.

En av höjdpunkterna var att få se de specialfordon som företaget som sköter anläggningarna bygger. Baserade på en gammal Land Rover Defender-platta anpassar man fordon åt gruvindustrin. I en extremt ogästvänlig miljö slits fordonen ganska hårt. Bilen på bilden är tre år gammal så det krävs att fordonen är både robusta och funktionella.

DSC_5605

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilen på bilden är tre år gammal så det krävs att fordonen är både robusta och funktionella.

Efter besöken på bilanläggningarna begav vi oss till WuWa, ett utställningsområde som likt Weissenhof i Stuttgart skulle visa på Funktionalismens (International Style?) möjligheter.  Dagen avslutades med en gemensam middag innan vi sakta promenerade hem genom ett höstigt Wroclaw. Detta är helt klart en stad som bör besökas under årets lite varmare månader.

En trevlig resa med trevliga reskamrater och ett stort tack till Team Marek i Polen och Jaguar Land Rover för engagerande rundvandringar.

/ ETTELVA Team Automotive

 

 

 

 

 

/ ETTELVA Automotive