— Välkommen till ETTELVAs Kunskapskanal!

Vi presenterar: ETTELVAs Kunskapskanal

Vi på ETTELVA Arkitekter kan en massa saker. Våra arkitekter och byggnadsingenjörer är hejare på BIM-modellering, färglära, att skapa levande städer och göra fina visualiseringar – bland annat. Det är vi stolta över, och vi vill gärna dela med oss av vår kunskap till dig som kan ha nytta av den.

Därför har vi skapat ETTELVAs Kunskapskanal – en serie seminarier, blogginlägg, videoklipp, föreläsningar och studiebesök som arrangeras löpande. I ETTELVAs Kunskapskanal berättar våra medarbetare om sina specialistkunskaper eller delar med sig av material som du kan använda i ditt arbete.

Håll dig uppdaterad om nästa event genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi ses!

ETTELVAS KUNSKAPSKANAL

Dagsljus & Belysning

Ludvig Holmberg och Carl Zulu Gerdén på ETTELVA är specialister på ljusdesign. De har båda utbildning inom ljusarkitektur och erfarenhet av Dialux-beräkningar åt armaturföretag och dagsljusberäkningar. Nu har Ludvig och Carl tagit fram en lathund för dagsljusberäkning och artificiell belysning som du kan ladda hem och använda dig av. Mycket nöje!

ETTELVAS KUNSKAPSKANAL - Lathund Dagsljus och belysning_Page_01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETTELVAS KUNSKAPSKANAL – Lathund Dagsljus och belysning

ETTELVAS guide för nyanlända arkitekter

På ETTELVA Arkitekter är vi många med utländsk bakgrund som själva har erfarenhet av att vara nyanländ och arbetssökande. Vi vet hur svårt det kan vara att hitta jobb, bostad och ett socialt sammanhang. Därför bestämde vi oss för att tillsammans hitta ett sätt att underlätta för dagens nyanlända arkitekter. Resultatet blev den här guiden.

I ETTELVAs guide för nyanlända arkitekter har vi sammanställt tips och råd till dig som är nyanländ och som nu står inför uppgiften att ta dig in på den svenska arbetsmarknaden.
Vi hoppas att guiden ska vara en hjälp på vägen för dig när du söker jobb, letar bostad eller vill hitta sociala sammanhang.

Guiden består av två delar. I den första får du ta del av våra personliga berättelser om hur vi gick till väga för att skapa oss ett nytt liv i Sverige. I den andra delen av guiden har vi listat tips och rekommendationer, och avslutningsvis bifogat en lista med användbara länkar för mer information.

Pages from ETTELVAS guide för nyanlända arkitekter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETTELVAS guide för nyanlända arkitekter

Pages from ETTELVAS guide for newly arrived architects-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETTELVAS guide for newly arrived architects

Föreläsning om Photoshop

Vår superduktiga visualiserare Josephine är expert på Photoshop och hjälper oss på ETTELVA att bli ännu duktigare på att göra arkitekturbilder.

Nu får även studenterna på Arkitekturskolan KTH ta del av Josephines smarta tips & tricks. I våras höll Josephine en lunchföreläsning på Arkitekturskolan och visade hur hon förvandlar en trist rendering till en stämningsfull bild.

Ladda ner Josephines lathund för Quick fix i Photoshop här.

160413_Josephine på KTH Kunskapskanalen

BIM-objekt

Claes-Eric Deinum är civilingenjör i arkitektur och har arbetat som BIM-koordinator på ETTELVA. Han skämde bort oss på ETTELVA genom att tipsa om olika smarta tricks i Archicad och byggde egna objekt som underlättar för arkitekterna.

Nu har Claes-Eric tagit fram fem BIM-objekt som kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete som arkitekt eller ingenjör: ett taklittera, en skisstrappa, pärmar till din virtuella bokhylla, en stålregel och en hjälpreda för vändradier.

Info

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att ladda ner objekten. Helt gratis och enkla att använda! (Funkar i Archicad 18 och senare modeller.)

Arkitekturkalendern

Arkitekturkalendern_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På ETTELVAs Arkitekturkalender håller vi dig uppdaterad om intresanta events, debatter och föreläsningar inom arkitektur och stadsbyggnad.