— Intressanta länkar, arkitekturspaningar och artiklar som vi på ETTELVA gillar och vill dela med oss av.

99% Invisible

99% Invisible är en podcast om design, arkitektur och de 99 procenten omärkbara aktiviteter som formar vår värld.

Lyssna på 99% Invisible här.

Snåret

Svensk Byggtjänst har utökat sitt utbud av tjänster till att nu även omfatta en utsökt podcast. Programmet leds av Emma Jonsteg, VD på Utopia arkitekter och flitig debattör, som bjuder in relevanta aktörer inom byggbranschen för att kartlägga varför det tar sådan tid att bygga nya bostäder.

Lyssna på Snåret ifrån Svensk byggtjänst

Omvärldsbevakning

Staden

Varför fungerar staden som den gör? Dan Hallemar från tidskriften Arkitektur sätter sig ner och diskuterar med urbanhistorikern Håkan Forsell, om just staden.

Lyssna på podcasten Staden

Appen Om Arkitektur i Stockholm

Vi känner oss hedrade och stolta över att Djurgårdens besökscentrum blivit inkluderad i Arkitektur- och designcentrums App, Om Arkitektur i Stockholm. Guiden till den nyaste och mest uppmärksammade projekten i Stockholm under året.

https://itunes.apple.com/se/app/arkitektur-nu-stockholm/id705853039?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Archileaks

Archileaks  är en plattform på nätet för delning av dokument och filer, men även kunskapsåterföring och utbildning genom ett interaktivt uppslagsverk och forum. Syftet är att dela kunskap, erfarenheter och information så blir branschen som helhet starkare och större.

http://archileaks.se/

Koll på vad som byggs i Stockholm

Stockholm & Projekt är en blogg om vilka bostadsområden och enskilda byggnader som staden, byggare och arkitekter planerar och bygger.

http://stockholmprojekt.blogspot.se/

Dezeen - architecture and design magazine

The world’s most influential architecture, interiors and design magazine.

http://www.dezeen.com/

Uncube magazine

Uncube magazine är ett internationellt nätbaserat arkitekturmagasin. I ett roligt och innovativt format klickar man sig fram bland de olika artiklarna som spänner emellan högt och lågt, från de olika korrespondenterna runt om i världen.

http://www.uncubemagazine.com/

Podcast om design och arkitektur

Summit är en svensk podcast om det mesta som har med design och arkitektur att göra. Varannan måndag ger Summit dig nyheter från den formgivna världen, analyser, utblickar samt ett djupare nedslag på en plats som är aktuell eller ett samtal med en person som vi är särskilt nyfikna på. Summit sänder och rapporterar även från de viktigaste mässorna och designveckorna i världen.

http://www.summitunlimited.se/Start/

Omvärldsbevakning
Omvärldsbevakning
Omvärldsbevakning
Omvärldsbevakning
Omvärldsbevakning

ETTELVA trendspanar

ETTELVA om bilden, återvinning och variation i arkitekturen. I nummer 3/2012 av tidningen Fastighetsaktien berättar våra arkitekter Magnus Troedsson, Jenny Söderberg och Linda Saarnak om tre spaningar i bostadsarkitekturen.

fastighetsaktien_trendspaning

FASAD i Sveriges radio

Sveriges radios nya programsatsning om arkitektur går under namnet FASAD. Utgångspunkten för programmet är att den byggda miljön, arkitekturen inte är neutral utan full av värderingar. Arkitektur är så mycket mer än en blank fond. Den upprättar maktordningen berättar om önskvärda beteenden och distribuerar plats i samhället. Men den är samtidigt medel för förändring och identitets skapare.

Programledare och tillika arkitekt och doktorand, Katarina Bonnevier leder och dekonstruerar i arkitekturhistorien. I första avsnittet gör vi oss iordning för den begynnande semestern och vi får följa med till historien av sommarnöjet.

Lyssna på FASAD på sr.se