101 mäktigaste i Hållbarhetssverige

Event12

I dag utsåg Aktuell Hållbarhet Årets mäktigaste i Hållbarhetssverige för tionde året i rad. Prisutdelningen med efterföljande mingel ägde rum på ETTELVAs kontor.

ETTELVA stod som medarrangör till evenemanget och drygt ett hundratal personer med fokus på hållbarhet inom en mängd olika branscher samlades i Beskowhuset i gamla Tobaksmonopolet.

Aktuell Hållbarhet har tagit fram listan på 101 personer. För att bli framgångsrik och skaffa sig ”makt” i ­hållbarhetssfären krävs i dag nya egenskaper. Främst handlar det om förmågan att skapa mötesplatser och nätverk, enligt juryn.

Årets mäktigaste person i Hållbarhetssverige blev i år Per Bolund, konsument- och finansmarknadsminister (MP), regeringen.

Motivering: Som finansmarknadsminister och konsumentminister har Per Bolund regerings­ansvaret för två av samhällets viktigaste hållbarhetsfrågor. På sin att göra-lista kan Per Bolund bland annat bocka av och ­stoltsera med en ­strategi för hållbar ­konsumtion och skärpta ­hållbarhetskrav på pensionsförvaltarna. I rockärmen har han dessutom en rad förslag på åtgärder som gör att gröna obligationer kan skapa miljönytta.

Se hela listan på Aktuell Hållbarhets hemsida här.

Tack alla som kom för en trevlig och inspirerande kväll!