Frukostseminarium: Bättre plats för idrottshallar

Event17

Allt fler barn och ungdomar tillbringar större delen av sin fritid stillasittande. Samtidigt råder det brist på idrottshallar i Stockholms innerstad och kranskommuner. Det vill vi på ETTELVA Arkitekter förändra.

Behovet av motion och rörelse har aldrig varit större, och svenska barn är de mest stillasittande i Norden. I och med ökad urbanisering i en tätare stadsstruktur och ett allt effektivare markutnyttjande blir det svårare att skapa utrymme för idrottshallar.

Idrottsytor glöms bort när fokus ligger på att bygga bostäder, anser man på Riksidrottsförbundet. Enligt en undersökning som Riksidrottsförbundet har gjort upplever hälften av Sveriges kommuner att man tvingas säga nej till unga och barn som vill idrotta på grund av att det saknas lokaler. Hur ska vi lösa problemet med att barnens möjligheter att röra på sig blir allt svårare att uppfylla?

En aktiv fritid ökar ungdomars hälsa och välbefinnande och vi på ETTELVA Arkitekter vill med detta seminarium skapa ett forum där vi diskuterar möjliga lösningar.

Vi har bjudit in Mattias Hjelmberg från Riksidrottsförbundet, Ted Mattsson från Serneke, elitidrottstränaren Erik Larholm samt Dan Mangell från Aktivis för att diskutera hur stadens aktörer kan samarbeta för att ge barn och ungdomar en chans till en aktiv fritid. Samtidigt visar vi ett förslag på en möjlig arkitektonisk lösning. Anna Lenninger modererar morgonens diskussioner.

Plats: ETTELVA arkitekters kontor på Maria Skolgata 79A i gamla Tobaksmonopolet i Stockholm. T-bana Zinkensdamm / Mariatorget
Datum: Torsdagen 8:e november
Tid: 7.30-9.30

7.30-8.00 Frukost serveras
8.00-9.00 Debatt
9.00-9.30 Efterföljande mingel

Anmäl dig genom att maila emma.angstrom@ettelva.se senast mån 5/11. Evenemanget är gratis, men meddela oss gärna om du har anmält dig och fått förhinder. Begränsat antal platser – först till kvarn gäller.

Välkommen! Vi ser fram emot att träffa dig!