Välkommen på Bio Beskow No 6

Event12

Välkommen till Bio Beskow – filmkvällar med arkitekturtema hos ETTELVA.

Bostadens kvaliteter #2

Vår fina lokal i Beskowhuset i gamla Tobaksmonopolet är perfekt för filmvisningar! Därför bjuder vi in till återkommande biokvällar på kontoret i Stockholm. Kom ensam eller ta med en vän, sjunk ner i fåtöljen och ta del av kvällens film med arkitekturtema. Stanna gärna kvar efter filmen och diskutera arkitektur och kvällens tema med oss. Vi bjuder självklart på popcorn och något att dricka samt ett matigare tilltugg!

Tisdagen 20:e februari bjuder vi in till Bio Beskow No 6 – andra delen av temat Bostadens kvaliteter. Vad är det egentligen som gör en bostad kvalitativ? Är det en fråga med ett svårfångat, subjektivt svar eller finns det riktlinjer som vi kan enas kring? Och vad finns det för kvaliteter i de bostäder vi arkitekter själva har valt att bo i?  Hur kan vi göra för att inspireras av dem, lyfta fram dem och integrera dem i det vi ritar?

Vi visar filmen Where Architects Live där vi får kika in i hem som tillhör arkitekter som Shigeru Ban, Zaha Hadid och Daniel Libeskind. Vi delar även med oss av resultatet från vår tidigare utställning Bostadens kvaliteter där vi presenterade ett hundratal bilder på vad våra medarbetare uppskattar i sina hem, men även vad vi vill undvika. I Så bor vi presenterar vi en analys av vår kartläggning och förslag på hur vi som arkitekter kan leva som vi lär och rita bostäder vi själva vill bo i. Så bor vi är inget forskningsprojekt utan en övning för att höja medvetenheten kring god bostadsarkitektur.

Datum: Tisdagen 20:e februari.
Tid: Från klockan 18 serveras snacks och dryck. Filmen drar igång 18.30. Längd: 1 h 18 min.
Plats: ETTELVAs kontor på Maria Skolagata 79 A. T-bana Mariatorget eller Zinkensdamm.
Film: Where Architects Live. Se trailer om filmen här.
Anmäl dig till: marilinn.klevhamre@ettelva.se senast fre 16/2.

Läs mer om Bio Beskow här. Välkomna!