Emma blir Årets miljöpionjär!

Event24Hållbarhet65Medarbetarintervjuer77Omvärld101

“Så välförtjänt! Emma är inte bara en ödmjuk nydanare, utan bygger även den där lusten hos alla oss andra att inte bara snacka. Förändring handlar om vision, mod och uthållighet i genomförande. Emma har allt detta”

– Christina Karlsson Kazeem, VD

 

På Arkitekturgalan utsågs vår Hållbarhetschef Emma Östlund till Årets miljöpionjär av Sveriges Arkitekter, grattis!

På Arkitekturgalan vill Sveriges Arkitekter uppmärksamma branschens vardagshjältar och delar därför ut utmärkelser till olika personer eller grupper som gjort något extra för sina kollegor och andra i samhällsbyggnadsbranschen. Årets miljöpionjär beskriver de går till “en person som driver frågor eller projekt som tar konkreta, fossilfria steg mot ett hållbart samhälle”.
Motiveringen löd:

“När alla pratar om cirkulärt byggande ser årets miljöpionjär till att det händer i praktiken. Samarbetetsprojektet CIX är ett digitalt verktyg som går ner på byggnadsnivå och visar vad cirkularitet handlar om. Att det är gratis är bjussigt och ökar chansen att det används i hela branschen.”

Emma har gjort ett otroligt gediget jobb för ETTELVA och för hållbarhetsutvecklingen inom branschen genom sitt arbete med verktyget CIX vilket vi är mycket stolta över.

Äran delas så klart med vår samarbetspartner Bengt Dahlgren som tillsammans med oss digitaliserat och tillgängliggjort CIX-verktyget för alla som vill använda det!
CIX-verktyget har tagits fram med erfarenheter från utvecklingsprojektet CIX som ETTELVA Arkitekter bedrivit tillsammans med Bengt Dahlgren i Göteborg, Riksbyggen och Lokalförvaltningen i Göteborgs stad.