Hallå där, Landskapsgänget!

Medarbetarintervjuer68På ritbordet75

 

Vi kollar läget med Fredrik, Sara H och Jesper som tillsammans utgör teamet för vår nyaste kompetens, landskapsarkitektur, om hur det känns att vara igång.

Hur känns det att vara ETTELVAs allra nyaste team? Känner ni att ni kommit in i tillvaron i Beskowhuset?

– Det känns både spännande och inspirerande att börja på ett kontor som inte har haft några landskapsarkitekter förut men som samtidigt är ett så pass etablerat och mångfacetterat kontor. Det gör att rutiner och strukturer för arbetet redan finns upprättade, som vi inom team landskap kan bygga vidare på.

– Ja verkligen, instämmer Fredrik innan han fortsätter,

– Det känns toppen, och extra roligt att vara en så efterlängtad kompetens! Sen gillar jag verkligen stämningen i Beskowhuset! Nu är det ju dock hemmakontoret som gäller en tid framöver, så tillsvidare får vi bibehålla Beskowhusets anda via teams vilket har fungerat väldigt bra. Men jag tror att jag talar för alla när jag säger att vi ser fram emot att ha alla samlade på kontoret igen.

Vad har varit roligast såhär långt sedan ni började på ETTELVA?

– Som nyutexaminerad har det roligaste varit att få börja upptäcka yrkeslivet, testa vingarna och få känna att man gör nytta. Det är dessutom väldigt spännande att vara en del av en uppstart. Det gör att det med jämna mellanrum dyker upp nya frågor och tankar som vi tillsammans får hjälpas åt att besvara, bygga upp och skapa rutiner kring, berättar Jesper innan Sara fortsätter,

– Ja, och vad som dessutom känns både roligt, lärorikt och berikande för projekten är att vi förutom samarbete inom teamet också kan samarbeta tillsammans med andra kompetenser på kontoret. Det vidgar mitt perspektiv. Att ha interna avstämningar och diskutera projekt öppnar även upp möjligheten att lära känna varandra mer. Jag hoppas på sikt att vi kommer att växa så att landskap blir en naturlig samarbetspartner inom fler typer av projekt som vi arbetar med här på kontoret.

– Precis, det är så många olika och spännande projekt som det finns möjliga ingångar in i bara inom den egna verksamheten. Sen gillar jag också att det är så många som tycker om att samlas på fikat. Ett perfekt tillfälle att lära känna varandra och dela frågor och kunskaper, säger Fredrik.

 

 

Det känns ”från utsidan” som att ni har fått en riktig rivstart med mycket att göra, stämmer det?

– Ja, det tog verkligen fart omgående, men nu känns det som att vi har landat på en mer normal nivå. Men jag är övertygad om att det finns utrymme och behov av oss i en större del av alla projekt vilket känns spännande, berättar Fredrik.

– Verkligen, och för mig som bara har hunnit arbeta här i fem veckor har redan varit med i åtta olika projekt, berättar Jesper.

Vad jobbar ni med just nu?

– Allt från program till förfrågningsunderlag. Främst så är vi med och utvecklar bostadsområden och gårdar för tillfället, sammanfattar Fredrik.

– Ja precis. Exempelvis lämnade vi in ett förslag på en bostadsgård i fredags i vilket vi fick möjlighet att arbeta med en tomt belägen på en höjd där vi skapade ett skogslikt landskap inspirerat av en tallhed med lingonris, spänger och lavinhinder med klätterväxter, berättar Jesper.

Sara H fortsätter med att berätta om vad som kommer härnäst,

– Den kommande tiden kommer vi bland annat att arbeta med bygglov för olika bostadsgårdar, där vi projekterar och gestaltar gårdsmiljöer. Framöver kommer vi även att delta i arbetsgrupper för arbete med detaljplaner.

Har ni hunnit hitta några styrkor, likheter ännu hos er som team? Ni har jobbat olika länge och kanske med olika saker?

– Jag som är nyast tillkommen i teamet skulle säga att Fredrik har stor erfarenhet av gestaltning och projektering. Sara H har med sin kommunala bakgrund en särskild kompetens inom planering och tidiga skeden. Själv sitter jag på färsk kunskap från utbildningen med särskilt fokus inom växtmaterial, stadsträd och illustration. Med bara fem veckors erfarenhet av arbetslivet hoppas jag dock att jag får utveckla fler färdigheter i de projekt jag är en del av samt genom samarbetet med mina kollegor – det är ju i början som utvecklingskurvan är som brantast, konstaterar Jesper innan Fredrik tar vid,

– Jag håller med; vi har väldigt olika bakgrund vilket jag känner ger oss en fin helhet som team. Jag upplever också att våra personligheter och förmågor stärker varandra, berättar Fredrik.

 

Det är verkligen roligt att Fredrik, Sara H och Jesper har blivit en del av ETTELVA och vi ser fram emot att få lära känna och arbeta ännu mer tillsammans med Landskapsgänget framöver!