Ida gör sitt exjobb hos oss!

Medarbetarintervjuer77Omvärld101

Under våren 2024 får vi möjligheten att lära känna ett nytt ansikte; Ida Berggren som valt att sitta hos oss och göra sitt exjobb. Ida går sista året på Masterutbildningen Sustainable Urban Planning och design på KTH. Vi passade på att ställa några frågor till Ida över en kopp kaffe.

Vad handlar ditt examensarbete om?

– Jag ska undersöka hur den fysiska miljön påverkar människors möjlighet och vilja till fysisk aktivitet i vardagen – om miljön vi har runt oss kan främja en aktiv livsstil. Det är en oroväckande trend att vi rör oss allt mindre och jag vill passa på att använda mitt exjobb för att se om samhällsplaneringen kan göra något för att bryta den trenden.

Varför har du valt att sitta hos oss och göra ditt exjobb?

– Jag ville komma bort från skolbänken och samtidigt passa på att få en inblick i arbetslivet som planerare. Det känns extra viktigt med tanke på att jag tar examen i en period när arbetsmarknaden är skakig.

Vad var ditt första intryck av ETTELVA när du kom hit i januari?

– Det är så trevligt här! Både kollegorna och miljön – inte minst den stora väggmålningen är fantastisk. Det är roligt att komma hit och jag blir mer motiverad av att jobba när jag får sitta i den här miljön.

Vad vill du helst jobba med efter du tagit examen?

– Jag hoppas det ska bli ännu tydligare av att vara här hos er på ETTELVA men jag tror att jag vill jobba med fysisk planering. Kanske ta fram planer som planarkitekt. Jag har praktiserat som planarkitekt tidigare och tyckte det var givande.

Lycka till med exjobbet Ida, vi hoppas få skriva mer om dina slutsatser längre fram i vår!