Ny medarbetare: Carolina Abarzua Vallejos

Medarbetarintervjuer77

Vi välkomnar Carolina Abarzua Vallejos!

Carolina kommer in på ETTELVA med en otrolig bredd av erfarenheter med en arkitektutbildning från Chile och en hållbarhetsmaster från Barcelona. Hon har vuxit upp delvis i Sverige och delvis i Chile och har arbetserfarenhet från båda länderna. Efter mer än 10 år i Chile flyttade hon tillbaka till Sverige när hon av en slump fick jobb här. Efter det har hon jobbat som arkitekt, BIM-samordnare och hållbarhetsansvarig på olika arkitektkontor. Nu är Carolina här hos oss på ETTELVA och vi är nyfikna på att lära känna henne bättre!

Hur kommer det sig att du ville bli arkitekt?
– Först studerade jag faktiskt till skulptör på en konstskola i Chile. Jag ville länge bli konstnär men efter några år kände jag att jag ville göra mer för samhället. Då ville jag hitta något som var konstnärligt men där jag också kunde påverka samhället och sättet vi lever på. Att plugga arkitektur blev då det självklara valet.

– Efter mina arkitekturstudier kände jag att det var naturligt att rikta in mig på hållbar arkitektur och jag bestämde mig då för att läsa vidare i Barcelona. Jag har sedan jag var ganska ung varit engagerad i miljöfrågor och jag kände att jag har ett ansvar att bygga hållbart som arkitekt. Vi som arkitekter påverkar ju klimatutsläppen väldigt mycket så om man kan vara aktiv och göra rätt val kan det ge en väldigt stor effekt. För att kunna ta rätt beslut måste man ju ha kunskap inom ämnet.

Hur kommer kom du i kontakt med ETTELVA?
– Jag har haft en del kontakt med ETTELVAs hållbarhetschef Emma Östlund i olika sammanhang inom jobbet. Varje gång jag träffade henne märkte jag verkligen hur intresserad hon var av hållbarhet och att hon var väldigt bra på att genomföra saker. Det kändes inspirerande att hon var så bra på att para ihop rätt personer med rätt projekt och då tyckte jag att ETTELVA  kändes som ett spännande kontor att jobba på.

Vad är ditt första intryck av ETTELVA?
– Jag fick ju följa med på studieresan det första jag gjorde och det kändes jättebra att få träffa alla under de omständigheterna. Alla var verkligen supertrevliga och det verkar vara en harmonisk stämning på kontoret. Det känns som att folk är snälla mot varandra och det är så himla viktigt när en stor del av yrket är att jobba i team.

Det är jättekul att ha dig hos oss på ETTELVA och du är varmt välkommen Carolina!