Ny medarbetare: Frida Grönberg

Medarbetarintervjuer77

Vi välkomnar vår nya praktikant Frida Grönberg!

Frida tog i våras ut sin arkitekturkandidat från KTH och ska nu göra ett års praktik hos oss på ETTELVA och vi är väldigt nyfikna på att ta reda på vem hon är! När hon inte är på jobbet gillar hon att vara ute i naturen och vandra.

Hur kommer det sig att du vill bli arkitekt?
– Jag har alltid haft en idé om att jobba med något där kunskap och kreativitet behövs tillsammans. Sedan gillar jag också tanken om att jobba med något där man har möjligheten att förändra någonting, antingen på individnivå eller på en större skala, som ett helt samhälle eller en stad. Då kändes arkitektyrket som ett väldigt bra alternativ, eftersom det innehåller alla dessa punkter.

Varför sökte du dig till oss på ETTELVA?
– Under mitt kandidatarbete jobbade jag med ett stadsbyggnadsprojekt i Järna, och då kom jag i kontakt med ETTELVA och ert projekt Kallfors Höjder. Jag började kolla in ert kontor och fastnade för ert ledord “Vi bygger omtanke för en föränderlig värld” och för ert hållbarhetsfokus, både socialt men också ur ett miljöperspektiv. Under hela mitt kandidatarbete var det mycket fokus på hållbarhet, och då insåg jag att jag hade ett starkt intresse för det. Jag tycker väldigt mycket om att kombinera miljö och social hållbarhet med design och uttryck. ETTELVA är ett av de kontoren som har det som sitt fokus i många av sina projekt och vågar ta in det mer och mer.

Vad för slags projekt kommer du att vara med på under din praktik?
– Jag kommer att jobba med bostadsteam 1 och med deras projekt i Surbrunnshagen i Falun. Det är ett projekt med jättemycket hållbarhetsfokus, så det känns verkligen spännande! Sedan kommer jag också vara med i ETTELVAS hållbarhetsutvecklingsteam, där jag lär mig nya saker hela tiden!

Vad är ditt första intryck av ETTELVA?
– Jag gillar verkligen arbetskulturen jättemycket! Det känns som att alla ser alla och man vågar fråga alla om allt. Det verkar vara väldigt mycket spännande projekt och mycket som händer på kontoret, men många nya anställda och många nya projekt, så kul! Bara under det här året känns det som att det kommer hinna hända jättemycket!

Varmt välkommen Frida!