Ny medarbetare: Helena Hultgren

Medarbetarintervjuer44

Helena Hultgren är Planeringsarkitekt FPR / MSA och ingår nu i ETTELVAs kompetensområde Stadsbyggnad.

Helena är ursprungligen från Karlskrona och har gått utbildningen Fysisk planering på BTH. Hon kommer närmast från en anställning som planarkitekt på Stockholms stad där hon har arbetat i tio år med detaljplaner och som projektledare för olika större stadsbyggnadsprojekt, bland annat Hornsberg på västra Kungsholmen. Hon har även arbetat på Stadsbyggnadskontoret i Södertälje kommun och på företaget Hem1 där hon ritade villor och strukturplaner.

Varför blev du planarkitekt?

– Det är nog lite av en slump. Jag sökte olika utbildningar: advokat, arkitekt, läkare och fysisk planerare. Planarkitekt hamnade överst på listan och när jag började på BTH kände jag direkt att det här är fantastiskt! Att arbeta som planarkitekt passar mig väldigt bra, det är en blandning av ordning och kreativitet. Jag gillar särskilt att arbeta med workshops – att tänka i grupp är kul och det blir ofta en kreativ process med bra resultat.

Vad tycker du om din första tid på ETTELVA?

– Jag har haft en jättebra första vecka! Mitt bästa intryck av de första dagarna är nog personalen. Det är en väldigt trevlig arbetsmiljö, jag känner mig redan hemma i stadsbyggnadsgruppen och känner att jag kan ta en fika med vem som helst på kontoret.

Välkommen till ETTELVA, Helena!