Ny medarbetare: Hilde Rosell-Rivertz

Medarbetarintervjuer77

Hilde Rosell-Rivertz är ny uppdragsansvarig arkitekt på ETTELVA och vi hälsar henne äntligen välkommen till kontoret!

Hilde kommer ursprungligen från Norge där hon utbildade sig till arkitekt i Bergen. Under studierna gjorde hon en utbytestermin på KTH i Stockholm och efter att ha träffat sin man, en svensk arkitekt i Bergen flyttade de år 2000 till Stockholm.

Hur hittade du till ETTELVA?

– För några år sedan gick jag en kurs tillsammans med Sara och Nico på ETTELVA. De gav ett väldigt gott intryck av ETTELVA och när jag bestämde mig för att det var dags att byta jobb så kontaktade jag dem. På intervjun så inspirerandes jag av drivet framåt och ETTELVAS vision ”Vi bygger omtanke i en föränderlig väg”. Jag upplever att ETTELVA har tydliga mål och visioner, framför allt i hållbarhetsfrågan. Det är inte bara något de marknadsför utan det är högst upp på agendan i alla samtal.

Varför valde du att arbeta med arkitektur?

– Det var ett tag sedan jag funderade på det men det var kul att tänka tillbaka. Jag har alltid tyckt om byggnader. Som barn byggde jag kojor, dockskåp och krypin till mina dockor, jag skapade helt enkelt rum. En viktig inspirationskälla var min morfars farbror Kristen Rivertz som var arkitekt verksam i Oslo kring sekelskiftet. Han var oerhört socialt engagerad, ritade nyskapande bostäder för arbetare med stor vikt vid allas rätt till dagsljus och hygien. Jag inspirerandes av hans sociala engagemang, att man genom vårt yrke kan vara med och bidra till samhället.

Hur har första dagarna varit?

– Jag har känt mig riktigt, riktigt välkommen. Det har varit ett jättebra upplägg med introduktion av företaget och hur ETTELVA jobbar. Väldigt grundläggande. Känner mig direkt som en del i gänget, det är en fin öppenhet på kontoret, högt i tak! Det är ett kontor som vill varandra väl och vill göra gott och som är i ständig utveckling! Inspirerande!

Hilde kommer att ingå i vårt bostadsteam men har även stor erfarenhet av samhällsbyggnader så som skolor och förskolor.

Varmt välkommen Hilde!