Ny medarbetare: Jean Linhares

Medarbetarintervjuer72

Vi välkomnar Jean till oss på ETTELVA!

Jean Linhares är från Brasilien och kommer både att jobba tillsammans med vår hållbarhetschef Emma Ö samt i projekt och med visualisering. Jean är intresserad av naturen och sport. När han var på besök i Sverige första gången besteg han Kebnekaise.

Hur kommer det sig att du blev arkitekt? 
– Att jag blivit arkitekt är faktiskt mest en slump. Jag har alltid ritat mycket och när jag växte upp hade jag och mina kompisar en ritklubb så intresset för skapande har alltid funnits där. När jag först började jobba hamnade jag dock på en advokatfirma och insåg då att det inte alls var min grej. Så jag bytte jobb och började istället som lärling på ett byggföretag i São Paulo. Där jobbade jag med arkitekter och jag älskade arbetet. Till en början var det mycket administration men jag blev med tiden mer och mer intresserad av vad ritningarna betydde. När jag var 18 år började jag på arkitektutbildningen, men fortsatte att jobba under hela utbildningen. Så när jag tog min examen och började jobba som arkitekt hade jag redan mycket erfarenhet av yrket.

Varför sökte du dig till Sverige och till oss på ETTELVA?
– När jag hade jobbat ett tag ville jag prova något nytt. Jag är intresserad av hållbarhet och sökte därför efter länder som är ledande inom ämnet och då kom Sverige upp. 2017 åkte jag som turist till Sverige och älskade det. Jag sökte därefter till programmet “Network for future global leaders” och kom in! Förra året gjorde jag klart det programmet och under tiden kom jag i kontakt med ETTELVA då jag använde CIX-verktyget i mitt examensarbete.

Vad har du för första intryck av ETTELVA?
– Att ETTELVA verkligen bryr sig om hållbarhet!  Jag har varit mycket på kontoret nu i början och känner att det är ett klimat som man vill vara i. Ni visar verkligen att ni bryr er! 

Välkommen till ETTELVA Jean!