Ny medarbetare: Karin Schedin

Medarbetarintervjuer77

Vi välkomnar vår nya landskapsarkitekt Karin Schedin!

Hon tog examen våren 2020 från landskapsarkitektsprogrammet på Ultuna och har sedan dess varit projektanställd på Goodgarden. Efter att ha tagit examen mitt under brinnande corona och tyckt att det var lite motigt börjar hon nu på ETTELVA och kommer att bidra till att bygga upp vårt växande landskapsteam. När hon inte jobbar gillar hon att bada och att vara hemma i Nås i Dalarna. Nu är vi spända på att lära känna Karin bättre!

Hur kommer det sig att du ville bli landskapsarkitekt?
– Jag har alltid varit en natur- och växtnörd men det var något som jag inte riktigt ville erkänna när jag var yngre. Men sen gick jag faktiskt ett gymnasieprogram med inriktning trädgård som jag tyckte var väldigt kul. I och med mitt intresse för natur och växter så blev jag mer intresserad av hur man kan påverka till exempel välmående genom utformningen av en utemiljö. Sen har jag alltid älskat att vara kreativ och att måla och så fick jag nys om landskapsarkitektyrket. Då kändes valet ganska självklart.

Varför sökte du dig till ETTELVA?
– Det var en gammal kursare som tipsade mig om ETTELVA och som berättade att landskapsdelen höll på att växa. Sen hörde jag att Ulla skulle börja som ny teamchef och att hon skulle vara väldigt bra, så då kändes det kul att få vara med och bygga upp landskapsdelen från start.

Vad är ditt första intryck av ETTELVA?
– Det känns superkul! Väldigt öppet och välkomnande. Jag blev nästan paff och glatt överraskad när jag började här för jag visste inte riktigt hur det skulle vara på ett arkitektkontor men alla är ju jättetrevliga!

Vad är ditt drömprojekt?
– Jag skulle gärna vilja jobba med något lite udda. Typ utomhusmiljöer som man kanske glömmer bort, men som också är viktiga för människor. Jag tycker att det är jätteintressant att fundera över hur man skulle kunna utforma utomhusmiljöer för folk som bor på slutna institutioner, som fängelsen eller vårdboenden. Mitt examensarbete handlade om landskapsarkitektur inom fängelser och om hur utomhusmiljöer kan påverka rehabilitering, men också återgång till samhället.

Varmt välkommen Karin!