Ny medarbetare: Linda Fredén

Medarbetarintervjuer68

Linda Fredén är ursprungligen från Lidköping och tillbringade en tid i Umeå innan hon landade i Stockholm 1998. Hon har en bred bakgrund inom flera kreativa fält, bland annat teater, måleri, musik och arkitektur.

Linda utbildade sig på konstlinje och påbörjade kulturvetarlinjen i Stockholm men landade slutligen på arkitekturutbildningen 2001.
– Jag har alltid varit intresserad av rum och hur rummet påverkar människan. Att skapa miljöer som kommunicerar och skapar mervärden för brukaren och dess omgivning, med utgångspunkt i en arkitektur som sätter människan i centrum, är viktigt för mig.

Som arkitekt har hon arbetat i över fem år med främst handel på Wester + Elsner och sju år med kontor och inredning på Codesign. Hon har även varit handledare på Konstfack i inredningsarkitektur.
– Jag är ju en kreativ person och det är intressant att ha kvar en fot i den teoretiska världen där man utmanas att tänka fritt och utanför boxen.

Med lång erfarenhet från att jobba med handel, kontor och scenografi har Linda stor förståelse av ständigt föränderliga miljöer. Det enda som är konstant är förändring – något som Linda ser som en utmaning!

Linda är särskilt intresserad av kreativt ledarskap och är van att leda olika typer av processer och workshops från referensgrupp till styrgrupp. Att arbeta prestigelöst och nära kund/beställare och teamet genom hela processen är en förutsättning för Linda.

Hon sökte sig till ETTELVA eftersom hon vill rita mer husarkitektur och nyproduktion, gärna bostäder, och uppfattar ETTELVA som ett sympatiskt och omhändertagande arkitektkontor.
– Det finns en omsorg här. Dessutom finns en mycket bred kunskap och det är positivt att det finns så många specialistkompetenser inhouse.

Vi hälsar Linda varmt välkommen till ETTELVA!