Ny medarbetare Malin Holmbom

Medarbetarintervjuer44

Malin Holmbom är nyexaminerad arkitekt, ursprungligen från Boden.

Studierna genomförde hon i både Lund, Dublin och Umeå men har nu valt att flytta till Stockholm.

Välkommen till ETTELVA Malin! Hur hittade du till oss?

Jag följer Sveriges Arkitekter på Instagram och ni gästspelade ju där en vecka under sommaren. Då fick jag upp ögonen för ert kontor och gick genast in på hemsidan för att få mer info. Jag gillade det jag såg och bestämde mig för att söka jobb hos er.

Kul att höra! Hur kommer det sig att du valde att arbeta inom arkitektur?

Jag har alltid haft en kreativ sida och en sportig sida. När jag var yngre tog idrotten det mesta av min tid och kreativiteten fick ta plats när jag hade tid över. Jag och mina kompisar brukade sitta och rita planlösningar till våra drömbostäder. När det blev dags att plugga vidare ville jag hitta ett yrke som var kreativt och samtidigt hade mycket logik. Jag gillar också problemlösning. Arkitektur var det som kändes mer rätt. Så jag testade och har inte ångrat mig än.

Hur känns det att vara igång och jobba efter många års studier?

Fantastiskt! Jag älskar att jobba. Skolan var kul, man fick vara kreativ i stort sett hela tiden. Men jag gillar verkligheten. Att få hantera verklighetsbaserade perspektiv och ramar. Känns roligt att vara igång och få nya utmaningar. Jag känner mig redo för att lära mig de andra delarna av yrket som inte fick så stor plats på skolan och se vad de innebär.

Till sist, vad är ditt första intryck av ETTELVA under dina första dagar?

Väldigt varmt. Finns en stor omtanke här på kontoret. Högt i tak och öppet för alla frågor. Kul att få sätta igång direkt!