Ny medarbetare: Natasa Stankovic

Medarbetarintervjuer77

Vi hälsar varmt välkommen till Natasa Stankovic som stärker upp vårt stadsbyggnadsteam!

Natasa kommer senast från Tyresö kommun där hon jobbat på planenheten. Hon kommer ursprungligen från Serbien där hon jobbade som auktoriserad stadsplanerare och fysisk planerare i 7 år. Förutom sitt modersmål pratar hon svenska, engelska, tyska och franska. Natasa är utbildad på universitetet i Nis, Serbien där hon tog sin masterexamen.

Var det självklart att du skulle utbilda dig till arkitekt?

– Som barn visste jag inte riktigt vad det betyder att vara en arkitekt. Jag var bra på att rita och hade driv för att skapa saker. Jag hade en förmåga att koppla ihop syfte med skapande. I grundskolan, och senare på universitetet, vann jag tävlingar i kreativa idéprojekt. Efter gymnasiet bestämde jag mig för att jag ville jobba med något konstnärligt, men också praktiskt, något som skulle ha betydelse för samhället och mänskligheten och bestämde mig då för att bli arkitekt.

Hur hittade du till ETTELVA?

– Jag var redo för en ny utmaning och såg att ETTELVA sökte en planarkitekt med intresse för digital utveckling vilket är något jag gärna vill jobba med. Jag lockades av att jag på ETTELVA ser en chans att växa i rollen som arkitekt och planarkitekt samtidigt, anpassa min kunskap och erfarenhet från Serbien till Sverige och få möjlighet att jobba med komplicerade och utmanande projekt.

Vad är ditt första intryck av ETTELVA?

– Jag har blivit mycket väl bemött av kollegorna. Det är bra stämning på kontoret med medarbetare som är glada och proffsiga. Att det är så många olika kompetenser på samma ställe känns väldigt spännande! Det vore kul att få arbeta i projekt där vi fick möjlighet att utveckla digitala verktyg i stadsplaneringen.

Varmt välkommen till ETTELVA Natasa!