Ny medarbetare: Sara Peny

Medarbetarintervjuer77

Varmt välkommen Sara Peny!

Sara är vår nya arkitekt med examen från Chalmers som ägnat hela sitt arbetsliv åt stadsbyggnad och planering. Sara är från Göteborg och kommer senast från en tjänst på Tengbom där hon jobbat i över 10 år i Stadsbyggnadsstudion. Utöver det har hon jobbat kommunalt och drivit egen verksamhet.

Varför blev du arkitekt?
– Jag har velat bli arkitekt sedan jag var barn. Intresset för staden, stadsrum och det stora perspektivet handlar om att få sätta ramar för det gemensamma, det allmänna. Sara gillar mötet mellan byggnaden och platsen, hon drivs av att se platser förstärkas genom att kompletteras med en byggnad. Hon har alltid haft ett stort intresse för civilisationens logistik och hur det byggda förhåller sig till och i bästa fall förbättrar platsen.

Hur kom det sig att du sökte dig till ETTELVA?
– Jag ville ha en ny utmaning och uppskattar att det är ett mindre kontor.

Vad är ditt första intryck av kontoret?
– Det är en härlig öppenhet här och det märks att det är ett mindre kontor men med många kollegor. Det var en bra start att få åka på studieresa till Göteborg.

Vad är ditt drömprojekt, finns det något som engagerar dig extra?
– Jag skulle verkligen tycka det var roligt om vi som jobbar med stadsbyggnad på ETTELVA kunde bidra till att göra planeringen mer nytänkande och fokuserad på det innehåll som verkligen har betydelse för att skapa en god livsmiljö och ett hållbart samhälle. Det vore också kul att få arbeta i projekt där vi fick möjlighet att utveckla de verktyg vi använder i stadsplaneringen – att tex kunna använda de digitala detaljplanerna för att planera i fler dimensioner, både i 3-d och med flexibilitet över tid.

– Sen kan jag också sakna att jobba lite mer hands on. När man jobbar med stadsbyggnad jobbar man ofta i väldigt tidiga skeden och inte så nära förverkligandet av idéerna man diskuterar – ibland kan man behöva blanda upp det med lite mer konkret skapande. Tidigare har den önskan fått sitt utlopp när jag jobbat med utställningar om olika samhällsfrågor eller tagit fram fysiskt material till medborgardialoger och annat.  Jag ser fram emot att se vad det skulle kunna vara som ger mig den typen av utmaning här på ETTELVA.

Sara förstärker vårt Stadsbyggnadsteam och vi är glada att ha henne på plats, välkommen!