Välkommen Adriana!

Medarbetarintervjuer44

Hej Adriana! Hur hittade du till ETTELVA?

-Jag sökte mig till ETTELVA eftersom jag visste att de letade efter en arkitekt med erfarenhet av automotive, och så är jag även med i ett program för utländska arkitekter som heter A-direkt. Ett ambitiöst projekt vars syfte är att hjälpa nyanlända arkitekter att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Jag kommer att vara på ETTELVA månaden ut, för att sedan komma tillbaka för ytterligare en praktikperiod efter sommaren. Däremellan läser vi kurser i projektering, de svenska bygglagarna och hela byggprocessen. Och såklart kurser i Archicad och Revit.

Så du har nyligen flyttat till Sverige?

-Ja, jag kommer från Brasilien, Sao Paulo, där jag har studerat och arbetat hela mitt liv. Tyvärr är det ekonomiska läget i Brasilien inte det bästa just nu och uppdragen är få. Min man är halvsvensk och har en stor familj i Sverige, det kändes viktigt att låta mina barn få ta del av den svenska kulturen, därför beslöt vi oss för att flytta till Sverige. Jag drev länge ett eget företag i San Paolo, men jag måste säga att det känns väldigt skönt att inte längre driva eget. Jag har länge längtat efter att få gå tillbaka till det jag brinner för, att skapa arkitektur. Som företagare är det så väldigt mycket annat att jobba med. Det är ett steg i rätt riktning för mig att få göra det jag verkligen vill.

Det låter som att du verkligen trivs med ditt yrke?

-Ja, jag kan ärligt talat inte komma på någonting annat jag skulle vilja arbeta med. Från början valde jag att studera arkitektur för att det kändes som ett smart val med tanke på att jag var duktig i matematik och teknik men absolut inte ville bli ingenjör. Jag lockades av kreativiteten och problemlösningen inom yrket. När jag sedan lärde mig mer om arkitektur blev jag helt förälskad. Att få formge produkter som verkligen är viktiga för människors liv, att det finns ett ansvarstagande i yrkesrollen, det trivs jag väldigt bra med.