Ny podcast om husbygge

Media18Omvärld101Projekt / Vår verksamhet222

Vår bostadsarkitekt Anita Hansson medverkar i Husbyggarpodden och ger tips på hur du ska tänka när du bygger ditt eget hus.

Att bygga sitt eget hem är en dröm för många, men processen kan vara snårig och fallgroparna djupa om man bygger för första gången. I Husbyggarpodden ger experter tips på vad som är bra att fundera lite extra på innan du ger dig in i projektet. Podden består av tio avsnitt där privatpersoner som är sugna på att utforma sitt hem får tips av experter om bland annat köp av tomt och planlösningar.

Husbyggarpodden försäkrings- och besiktningsbolaget Gar-Bo som har sin största fokus på såhusbranschen. De vill med denna satsning hjälpa förstagångsbyggaren till en tryggare husköpsupplevelse.  Podavsnitten spelades in under hösten av produktionsbolaget Munk.

– Det är viktigt att privatpersoner som bygger hus är medvetna om vilka rättigheter och skyldigheter de har när de går in i ett byggprojekt av den storleken. Genom att prata om både möjligheter och risker hoppas vi i slutändan kunna bidra till säkrare byggprocesser och en högre kunskapsnivå bland beställare, säger Sofia Juvel på Gar-Bo.

Husbyggarpodden – alla avsnitt:
1. Planering och budget
2. Relationen under bygget
3. Hitta och köpa tomt
4. Planlösning och materialval
5. Att välja hus
6. Bygglov och samrådsmöte
7. Försäkringarna du behöver
8. Vad händer under byggtiden?
9. Dags att flytta in!
10. Göra fint inne och ute

Anita Hansson medverkar i program 3,4 och 5 – avsnitt som främst handlar om att välja hus och köpa tomt.

Lyssna på Husbyggarpodden här!