Digitalt studiebesök med My dream now

Omvärld95Studieresor & Studiebesök18

Idag har vi haft ett digitalt studiebesök hos oss tillsammans med My dream now.

Förra året inledde vi ett samarbete med My Dream Now, ett program som syftar till att skapa samverkan mellan skola och arbetsliv. Målsättningen med programmet är att uppmuntra barn och ungdomar att se sitt värde i samhället och samtidigt visa på de möjligheter som finns vidare ut i arbetslivet. My Dream Now fokuserar i huvudsak på att arbeta med unga i särskilt utsatta områden där man genom regelbundna besök från klasscoacher inom olika yrkesgrupper vill visa på olika typer av jobb som finns på marknaden. På detta sätt vill man inspirera unga till en karriär, oavsett bakgrund, genom att få träffa människor som på olika sätt tagit sig in i arbetslivet och få höra deras berättelser kring alla turer fram till dit de är idag. Det finns så många olika vägar in till det där drömjobbet man inte visste fanns.

I och med viruset Corona/Covid-19 har förutsättningarna för klasscoacherna att möta eleverna personligen förändrats. Nya förutsättningar kräver nya lösningar, så nu har My Dream Now tagit fram en app genom vilken klasscoacherna kan fortsätta att peppa elever och svara på deras frågor nu när personliga möten inte är möjliga.

Idag hade vi ett digitalt studiebesök med en klass i årskurs 8 från Fittjaskolan. Vi visade dem runt på kontoret via video där eleverna fick se hur det ser ut hos oss, se hur vi jobbar och höra om några av våra medarbetares tankar och drömmar när de var i samma ålder. Tillsammans tävlade vi också i ett roligt kahoot som vart mycket uppskattat!

Vi på ETTELVA är väldigt glada över att vara engagerade i detta projekt och hoppas att vi kan inspirera ungdomarnas framtidsvisioner.