Elever från Fittjaskolan på besök

Omvärld106

Under föregående vecka hade vi elever från Fittjaskolan på besök hos oss. Rundvandring, arkitekturquiz, samtal kring vägen till arkitektyrket och vad vi faktiskt gör en dag på jobbet stod på agendan när en grupp från
årskurs 8 besökte oss.

Genom vårt samarbete med My Dream Now (MDN) tar vi varje termin emot en klass från en av skolorna som samarbetar med MDN för studiebesök hos oss. Denna gång en grupp från Fittjaskolan. Vi berättade om ETTELVA och vilka yrken vi som jobbar här har. Några av oss berättade om våra vägar till yrket; vad drömde vi om och vad funderade vi på kring yrkesval när vi var unga?

Vi frågade eleverna vad de värdesätter mest med sitt boende och fick nyfikna frågor kring stadsplanering, arkitektyrket och en dag på kontoret. Trygghet var det som flest värdesätter, en jätteviktig del av hur vi planerar våra städer och vi pratade med ungdomarna kring hur vi i våra roller som arkitekter och landskapsarkitekter kan planera för trygga miljöer. Besöket var ett fint möte och vi hoppas ha inspirerat någon av dem att fundera över att ge sig in på vår yrkesbana. Vinnaren av quizet gick härifrån med en skissbok i handen.

Ni kan läsa mer om vårt samarbete med MDN här.