ETTELVA har fått uppdrag för Centralstationen

På ritbordet92Projekt / Vår verksamhet222

Nu har Jernhusen utsett vinnarförslaget i det parallella uppdraget för Stockholms centralstationsområde. Vi har fått i uppdrag att hjälpa staden i arbetet med detaljplanen för projektet.

Foster + Partners, Marge Arkitekter, Land Arkitektur, Thornton Tomasetti, Ramboll, Wenanders och TAM Group har gjort det vinnande förslaget till utvecklingen av Centralstaden i Stockholm. I det storskaliga projektet ska spårområdet däckas över och resenärskapaciteten på Sveriges mest centrala plats ska fördubblas.

ETTELVA Arkitekter har fått i uppdrag att bistå staden under detaljplanearbetet med Stockholms nya centralstation inom ramen för vårt ramavtal.  Med vår stora plankunskap och erfarenhet av komplexa planer ska vi stötta stadsbyggnadskontoret under planprocessen och i förlängningen vara ett kvalitativt tillskott till det framtida Stockholm. ETTELVA kommer att medverka i projektet som en del av SBKs planteam.

– Att vara en del av detta viktiga och synliga uppdrag ska bli väldigt spännande och vi är stolta över att vi besitter den kompetens som staden ser kan tillföra något i de riktigt komplexa utvecklingsprojekten, säger Sara Peny i ETTELVAs Stadsbyggnadsteam. Det är ju inte bara inbitna stockholmare som kommer att se det utan även alla som passerar knutpunkten. För många är Centralstationen det första mötet med staden.