Flera nya bilprojekt på ritbordet

Projekt / Vår verksamhet129

För ETTELVA ligger just nu flera nya bilprojekt på ritbordet. Uppdragsansvarig arkitekt hos ETTELVA är Magnus Troedsson med specialkompetens inom varumärkesarkitektur för bilbranschen.

Karlstads välrenommerade BMW-återförsäljare Autowåx bygger för full fart på sin nya BMW- och MINI-anläggning i Wåxnäsområdet i Karlstad. ETTELVA har fått förtroendet att projektera bygghandlingar för totalentreprenören Byggbolaget i Värmland som ska ha den omfattande anläggningen färdigt för invigning i september 2016. Byggnaden omfattar nästan 5000 kvm och ska innehålla BMW, MINI BMWi, BMW-M samt BMW Premium Selection och MINI Next.

Molin Bil i Sundsvall bygger en ny BMW- och MINI-anläggning i Kuben-området intill den nya E4-sträckningen söder om stadskärnan. Anläggningen som ska stå färdigt i början av 2017 är på 6800 kvm och uppförs med underjordiskt garage och 12 verkstadsplatser. Försäljning av BMW, MINI, BMWi, samt BMW Premium Selection och MINI Next kommer att finnas i byggnaden. Projektledare är Örjan Nyberg från Totalprojekt Norr, och byggnaden kommer att uppföras av Picea Bygg som Totalentreprenad.

Bilpaviljongen i Stavanger expanderar och bygger under 2016/2017 en ny Jaguar Land Rover-anläggning på en tomt vid Stavangers flygplats. ETTELVA har fått uppdraget att följa med projektet genom hela processen från skissförslag och detaljplaneutredningar till färdiga bygghandlingar under hösten 2016. Anläggningen kommer att vara på drygt 4000 kvm BTA och rymma Jaguar och Land Rover-försäljning av nytt och begagnat, samt en serviceverkstad med 12 arbetsplatser.