Första spadtaget på Hallstaviks Badhus

På ritbordet28Projekt / Vår verksamhet109

Bild via norrtälje.se från bygglovshandling framtagen av ETTELVA Arkitekter

Nu inleds byggnationen av Hallstaviks Badhus.

På uppdrag av Credentia och Norrtälje Kommun har ETTELVA Arkitekter ritat ett nytt badhus i Hallstavik, en ort belägen ca 4 mil norr om Norrtälje. Igår togs de första spadtagen för det nya badhuset som ska ligga i anslutning till det befintliga utomhusbadet. ETTELVA har varit med i projektet från start och har därför haft möjlighet att delta från första skiss, vidare med gestaltning och projekterat byggnaden hela vägen fram till bygghandling.

Byggnaden består av tre delar; den första innehållandes entré, personalytor, omklädning och funktionsytor, den andra består av själva simhallen och dess bassänger och den tredje delen innehåller teknikutrymmen. Hallstaviks badhus kommer att bli ca. 1000 kvm stort och ha fyra stycken 25 meter långa simbanor med tillhörande rekreationsdel samt en separat barnpool.

Badhuset beräknas stå klart i augusti 2020, lagom till att sommarsäsongens utomhusbad stänger för säsongen. Läs mer om bygget och de första spadtagen av Hallstaviks badhus på Norrtälje kommun och i Norrtälje tidning;

https://www.norrtalje.se/nyheterna/2019-04/nu-tas-spadtaget-for-nya-badhuset

https://www.norrteljetidning.se/logga-in/nu-tas-spadtaget-for-nya-badhuset-i-hallstavik-folj-med-nar-nt-sander-live