Glad sommar önskar ETTELVA

Projekt / Vår verksamhet198

Efter en intensiv vår med många spännande projekt, hårt arbete och glatt umgänge är det dags för en stunds vila! Vecka 28-31 håller vi stängt på kontoret och återvänder i augusti redo för nya utmaningar.

Vårvintern har bjudit på mycket att göra, nya och gamla samarbeten, intensiva tävlingsinlämningar, en idéskrift om återbruk och mycket mer. I januari återvände vi till kontoret och glädjen var stor över att kunna ses igen. Vi har saknat att samlas runt samma bord för kreativt arbete men även insett fördelarna med att kunna jobba hemifrån emellanåt. För att möta det nya gamla har vi gjort en omdaning av kontoret med fler kreativa platser, större möjlighet till teamsmöten och platser för arbetsro. Under våren har vi har dessutom välkomnat flera nya medarbetare till ETTELVA-familjen och ser fram emot hösten då fler nya tillskott väntar.

Äntligen har vi kunnat ses för afterwork, samtala om arkitektur kring fikabordet och möta kunder för kreativa samtal. Under maj bjöd vi in till tankar på terrassen och minglade med kunder och branschkollegor under temat ”Bostadskvaliteter”.

Det har varit en omtumlande vår i Europa och glädjen över nya möten i vår närhet har blandats med oro för våra medmänniskor runt om i världen vars vardag präglas av krig. Mer än något annat behöver vi värna om demokratin och en hållbar framtid. I våra projekt ser vi ett allt större fokus på såväl klimatfrågan, återbruk, närmare producerade material och socialt värdeskapande, vilket är glädjande. I rollen som samhällsbyggare har vi möjlighet att påverka i olika skalor, vi kan bygga omtanke i en föränderlig värld.

När vi återvänder efter sommaren är det våra rutinerade ETTELVA-kollegor Linda Saarnak och Nico Liljenberg som sitter vid rodret. De har tagit över som VD-duo till dess att ny vd är på plats. De ser fram emot en spännande och innehållsrik höst där vi glädjande nog redan har många nya roliga uppdrag som kommer att starta. I oktober beger sig hela kontoret på studieresa till Berlin. ETTELVA fortsätter att växa, framför allt inom vårt yngsta affärsområde Landskap. Det är helt enkelt mycket att se fram emot i höst.

”Det ska bli jättekul att leda ETTELVA vidare. Nästa år firar vi 40 år och vi är så stolta över det företag nya och gamla ETTELV:or har utvecklat tillsammans! Vi bygger vidare på vår fantastiska företagskultur, där alla fina kollegor gör vårt uppdrag enkelt, och vi ser fram emot hösten.”

 

Nu önskar vi alla en riktigt skön sommar och hoppas att vi ses i höst!

/ETTELVA Arkitekter