Godkänt bygglov för Skölstadalen

På ritbordet98Projekt / Vår verksamhet232

Bild: JM Uppsala

Nu är bygglovet godkänt för Skölstadalen!

Under hösten påbörjade vi arbetet med vår tredje etapp i Skölsta strax utanför Uppsala på uppdrag av JM Uppsala. Projektet omfattas av totalt 27 Svanenmärkta bostadsrätter fördelade i 7 parhus och 13 villor i det nya området Skölstadalen.

Den kringliggande naturen domineras av stenhällar, mossa och höga tallar. Topografin på platsen ger en naturlig indelning mellan tomterna, som även kompletteras med indelande häckar, murar, staket och i parhusen även med skärmväggar. Parhusen placeras i områdets södra del med trädgårdar mot söder och angränsande naturmark. Elva av villorna byggs på områdets centrala del i flera olika väderstreck och de resterande två i områdets östra del med trädgårdar som möter naturmark.

Parhusenheterna är 124 kvm fördelade på 5 rum och kök. Entréplanet utgörs av ett luftigt kök, ett rymligt vardagsrum med möjlighet till braskamin och en gästtoalett med dusch. På övervåningen finns fyra sovrum, en klädkammare och badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Villorna är 125 kvm fördelade på 5 rum och kök. Villan har en entré med god tillgång till förvaring, gästtoalett och tvättstuga. Resterande del av våningsplanet utgörs av en öppen planlösning för vardagsrum och kök som utrustas med en trevlig köksö. En trappa upp ligger ett badrum och fyra sovrum runt ett öppet allrum.

Alla bostäder har tillgång till två uteplatser och förses med parkeringsyta med plats för två bilar och ett fristående förråd för säsongsförvaring på tomten.

Färgskalan för husen går i jordiga mjuka kulörer i bruten vit, gråbeige och grågrönt med fönster i brunt och dörrar i en ockragul ton. En färgpalett som återfinns i den kringliggande naturens kulörer.

Vi ser fram emot att se projektet ta form på platsen under 2024!

 

Bilder: JM Uppsala