Kust Hotell & Spa får Stora byggpriset!

Projekt / Vår verksamhet232

Nybyggda KUST Hotell & Spa i Piteå är ett internationellt, fyrstjärnigt designhotell med ett koncept djupt förankrat i regionen. Det 15 våningar och 53 meter höga hotellet är en av norrlandskustens högsta byggnader och ett landmärke för norra Sverige. Nu tilldelas KUST Hotell & Spa Stora Byggpriset 2016.

ETTELVA Arkitekter står för gestaltningen av KUST Hotell & Spa, och systerföretaget MER står för utformning av inredningen. I samarbetet mellan MER och ETTELVA har kreativiteten fått utrymme. Syskonföretagen har fått möjlighet att dra full nytta av företagsgruppens gemensamma kompetenser för att skapa ett på alla plan framgångsrikt projekt.

Hotellet bjuder på en upptäcktsfärd längs den mäktiga Piteälven – från isiga fjäll i norr, till havet och skärgården i söder. Midnattssolen, norrskenet, rennäringen och den finaste löjrommen är delar av Piteås naturliga skattkista och också självklara delar av hotellet helhetsupplevelse.

Stora Byggpriset delas ut av Norrbottens Byggmästarförening och är instiftat för att uppmärksamma positiva insatser som görs för skapande och tillväxt i Norrbotten.

Nästa vecka tävlar KUST Hotell & Spa igen då  tidningen Byggindustrin och Byggtjänst utser Årets bygge. Där är hotellet ett av 20 nominerade projekt.

Läs mer om nomineringen till Årets bygge här 

Läs mer om KUST Hotell & Spa här.

KUST 06

KUST 05