Nyårskrönika 2015

Projekt / Vår verksamhet124

2015 har varit ett utvecklande år med många förändringar och framsteg på ETTELVA.

I somras flyttade vi till nya lokaler i Tobaksmonopolet intill Stockholm Design District där många företag inom design finns representerade. Vi har nu etablerat oss i omgivningen och känner att vi är en del av områdets spännande utveckling.
Vårt nya kontor i Beskowhuset har skapat ännu starkare sammanhållning bland medarbetarna, samtidigt som layouten möjliggör flexibelt arbete i team och projekt. Arbetsmiljön blev mycket lyckad och de akustiska förhållandena är över förväntan. Den goda stämning som rådde förut har växt ännu mer och företaget har fått en riktig nytändning. Vår nya kreativa miljö främjar kunskapsöverföring på ett helt nytt sätt.

Under året har vi växt explosionsartat, med en 25-procentig tillväxt till 53 anställda. Nyrekryteringarna har stärkt oss inom alla affärsområden och dessutom ökat internationaliseringen på kontoret med flera utlandsfödda medarbetare. Våra nya medarbetare har snabbt kommit in i verksamheten och det är också glädjande att våra nyanställda rekommenderar oss till andra arbetssökande.

ETTELVA har nu utvecklats till ett medelstort kontor, men vi är måna om att behålla det lilla kontorets personliga bemötande och trevliga stämning. En utmaning när vi växer är att hålla samman företagsfilosofin och det som förenar oss. Utmärkande för ETTELVA är vår vision Arkitektur med omtanke, det personliga engagemanget och relationsbyggandet – något som gett oss många återkommande kunder.

Som final på året certifierades ETTELVA mot ISO 9001 (kvalitet) och 14001 (miljö). Vi är övertygade om att detta kommer att vara till stor hjälp i vårt dagliga arbete och förenkla samt effektivisera arbetsprocessen och höja kvaliteten ytterligare i leveranser.

Årets studieresa till Tokyo blev en svårslagen och spännande upplevelse. Vi fick se ett stort antal fantastiska projekt och ta del av en helt annan kultur. I Tokyo verkar alla ha stor respekt för den byggda miljön och vi blev verkligen inspirerade.
Förutom den slående höga kvaliteten på studieprojekten fick vi också erfara andra spännande händelser. Vi tillbringade tre dygn i Tokyo och fick under den tiden bland annat uppleva jordbävning på 5,3 på Richterskalan samt efterverkningarna av en tyfon, en maffiauppgörelse och upptakten till ett vulkanutbrott!

Under 2015 har vi upplevt ett högt tryck från marknaden och arbetat med massor av intressanta projekt.  Vi har utvecklat verksamheten inom alla affärsområden, fördjupat relationer med tidigare beställare och påbörjat nya samarbeten.
Det är alltid roligt att få uppskattning för vad vi gör och vi har fått många positiva kommentarer från våra beställare under året. Jag avrundar årets nyårskrönika med några personliga favoriter:
– Vi var alla lyriska, sättet som du målade upp projektet på var magiskt. Det var en grymt bra presentation och vi var alla imponerade av hur du hade tagit dig an det hela.
– HERREGUD, VAD SNYGGT DET BLEV!!!

Nu önskar jag er alla en God jul och hoppas på ett fantastiskt nytt år tillsammans!

/Anders Lindh, VD ETTELVA Arkitekter