Ett stopp på Stationen

På ritbordet92Projekt / Vår verksamhet222

Under 2021 har bygget av vårt projekt Stationen, i den expanderande stadsdelen Roslags-Näsby i Täby kommun, pågått där en stor del av projektet nu står klart och inflytt har påbörjats. Projektet är en del av den första etappen av den nya hållbara stadsdelen, tillika ett av de första projekten att färdigställas i området. I samband med slutbesiktningarna var våra medarbetare Linda S, Linda F, James och Linnea på plats för att se resultatet.

Kan ni berätta lite om arbetet med Stationen?

Stationen har verkligen varit ett intensivt och väldigt roligt projekt, där vi genom hela processen har haft ett nära samarbete med vår beställare Stadsvillan. Inledningsvis låg fokus på att hitta en fungerande struktur för husen med planlösningar som passade Stadsvillans önskemål. När arbetet fortsatte låg mycket fokus på både de exteriöra och interiöra materialvalen för att skapa attraktiva bostäder. Genom ett bra samarbete med Stadsvillan kunde vi skapa en gemensam vision för projektets gestaltning och funktioner, där vi tillsammans kunde landa i fina och hållbara materialval för det svanenmärkta huset, berättar Linda Fredén.

Vad var er helhetsupplevelse när ni var på plats?

– Den var väldigt positiv! Det var verkligen trevligt att välkomnas in i entréerna och sedan ta sig vidare via trapphusen in i lägenheterna. Det kändes lite extra roligt att se att allt arbete som vi lagt ner på att ta fram detaljritningar för exempelvis snickerier, så som garderober och köksskåp, samt arbetet med underlag till pre-fab leverantören av stommar och fasadelement, har gett så fina slutresultat. Att få se alla material tillsammans på sina rätta platser och se samspelet dem emellan gjorde att det kändes som att visionen föll på plats, sammanfattar James Britton.

Vi vill tacka Stadsvillan för ett fint samarbete och Olle Persson från Stadsvillan som tog emot oss på plats och visade oss runt. Vi hoppas att de som flyttar in i Stationen kommer att trivas i sina nya hem! Det känns också väldigt roligt att få fortsätta vårt arbete i Roslags-Näsby där vi tillsammans med Nordr just nu arbetar med programhandling för ett av de intilliggande kvarteren.