Stadsradhusen i Solna trädgårdsstad nominerade till Solna stads stadsmiljöpris

Projekt / Vår verksamhet222

Vi är stolta och glada över nyheten att våra fina småhus i Solna trädgårdskvarter som vi ritat på uppdrag av JM är nominerade till Solna stads stadsmiljöpris 2023. Nomineringen lyder:

“Stadsradhusen har en välarbetad arkitektur som bidrar till levande och grön gatumiljö. Husens tegelfasader i tre plan är orienterade mot gatan vilket bidrar till ett stadsmässigt uttryck.”

Vårt arbete påbörjades 2016 med tidiga skisser och projekterades färdigt 2021. Hela projektet innehåller en blandning av stadsradhus, radhus och kedjehus i en sober färgskala av gråa och jordiga kulörer som ger området en trivsam känsla. Stadsradhusen mot Gunnarbovägen är i tre våningar och större än de övriga radhusen i området. För att ge dem en stadsmässighet har de fått eleganta tegelfasader till skillnad från de träfasader som i övrigt dominerar trädgårdskvarteren. I och med sin placering nära gatan har dessa radhus mindre trädgårdar än vad radhus brukar ha men i gengäld stora soliga takterasser mot sydväst. Husen är Svanen-certifierade.
Här kan du läsa mer om projektet.

Övriga nominerade är Kvarteret Bellona i Råsunda och Hållbarhetshuset i Haga norra. Vinnaren presenteras den 16 maj.