Platsbesök i snöovädret

Projekt / Vår verksamhet222Studieresor & Studiebesök20

Illustration: JM

Platsbesök är en viktig del av den erfarenhetsåterföring vi värdesätter i våra projekt. Vid vårt senaste platsbesök vid Igelsta strand bjöd marsdagen på snöoväder och iskyla. Lika roligt var det ändå att få se vårt småhusprojekt Igelsta parkhus, beläget alldeles intill Igelstaviken i
Östertälje som snart står färdigt.

Projektet är ritat på uppdrag av JM och ligger intill vårt redan uppförda projekt Kanalhusen. Linda S, Adriana och Elaheh från ETTELVA var på plats för att se hur långt bygget hade kommit.

Hur var det att komma ut till Igelsta?
– På plats såg det ut som det ska göra på en byggplats – mycket som händer – överallt! Vissa delar har hunnit längre än andra men byggnaderna har minst sagt börjat ta form. För många av husen står både de yttre skalen och altaner/terrasser näst intill klara, redo för de sista fasadkompletteringarna. Inomhus pågår arbetet för fullt med de interiöra ytskikten och den fasta inredningen, berättar Linda.

Vad tar ni med er från platsbesöket?
– Det är alltid lika fint att se när husen börjar landa där de ska stå. Man får en känsla för gårdarna, gatorna och allt däremellan. Man får en känsla för området i sin helhet, konstaterar Elaheh.
– Verkligen! Det kändes också roligt att gå in i husen för att se hur rummen och ytorna tagit form – och samtidigt uppleva det vi planerat för; rymliga och flexibla sociala ytor med privata sovrum en trappa upp. Trots att platsen är under uppbyggnad känner man den potential som finns för området, beläget alldeles vid Igelstaviken, summerar Adriana.

Vi ser fram emot fler platsbesök när byggnationen hunnit ännu längre. Är du nyfiken på att veta mer om projektet kan du läsa mer i ett tidigare inlägg här.