Beskow

” Vårt nya kontor är ett jättelyft för hela företaget. Flytten har gett ny inspiration och arbetsglädje och är en unik och välkomnande miljö för medarbetare, kunder och beställare.”

ANDERS LINDH, VD

Projektbeskrivning

Intro

Vårt kontor på Maria Skolgatan är en spännande kombination av modern arkitektur och kulturhistoriskt värdefull miljö.

Uppdrag

Då vi blev allt fler var det dags för ett nytt modernare kontor. I Beskowhuset i Tobaksmonopolet på Södermalm i Stockholm har vi omvandlat en gammal matsal till ett modern kontor för oss på ETTELVA Arkitekter.

Bakgrund

Beskowhuset byggdes 1931-1933 och rymde en konferens- och personalmatsal i två våningar ritad av Emil Lindkvist. Bo Beskows al fresco-målning som täcker ena väggen har gett namn till byggnaden. Fastigheten är en del av industrikomplexet Tobaksmonopolet som är ”av synnerligen stort kulturhistoriskt värde” enligt Stockholms stadsmuseum.

Koncept

Tobaksmonopolets gamla matsal i Beskowhuset har varsamt förvandlats till ett ljust och luftigt kontor med god akustik i öppen kontorsmiljö. Det nya kontoret är anpassat efter ETTELVAs arbetssätt där flera affärsområden integreras under samma företag. Layouten underlättar företagets arbetsmetodik där de olika affärsområdena ibland samarbetar i projekt och har skapat ännu bättre sammanhållning bland medarbetarna. Den befintliga al fresco-målningen har integrerats i den lekfulla inredningen och bidrar till den samstämda gestaltningen där anrikt möter modernt. Platsen framför frescomålningen nyttjas som scen för möten och events med modern teknik för ljus och bild.

Arkitektur

För lokalen har flertalet kreativa lösningar skapats för att på bästa sätt ta vara på möjligheterna som en gammal byggnad erbjuder. Det 630 kvm stora kontoret har fått ett nytt entresolplan som möjliggör fler arbetsplatser, mötesrum och pentry utan att ge avkall på rymd. Lokalerna ger många möjligheter för medarbetarna att variera miljö efter olika arbetsmoment och kopplingen till utemiljön är ett välkommet tillskott under den varma årstiden. Vårt systerföretag MER har stått för inredningen.

Fakta
  • Beställare: SUV
  • Plats: Stockholm
  • Storlek: 630 kvm kontor
  • År: Färdigställt 2015
  • Samarbetspartner: MER
Kontaktpersoner